archiWEB 3.0

Syndicate content
Updated: 2 hours 8 min ago

Mafengwo Global Headquarters / SYN Architects

17 July, 2018 - 02:00
1st Floor Lobby. Image © BenMo studio / YanMing 1st Floor Lobby. Image © BenMo studio / YanMing

Johanna Jaeger

17 July, 2018 - 01:05
Johanna Jaeger
SIDEWALK FOSSIL (BROOKLYN) . 2017 + SCHWARZ CONTEMPORARY Superimposed once as a positive and once as a negative, and kept in black and white, the motif becomes an abstract image. But in the top left-hand corner, reality enters. Playing with opposites – a recurrent element of Johanna Jaeger’s artistic practice – also appears in permanent … Continue reading Johanna Jaeger

Longshang Books Cafe / Atelier Mearc

17 July, 2018 - 01:00
Sociology and Science Textbooks. Image © Shan Liang Sociology and Science Textbooks. Image © Shan Liang
  • Architects: atelier mearc
  • Location: 142 Meilong Rd, Xuhui Qu, Shanghai Shi, China
  • Lead Architects: Wei Zhou
  • Design Team: Jun Zhang, Qi Wang, Shuyu Yang, Xiwen Xu
  • Area: 188.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Shan Liang

100 Norfolk by Oda Architecture | Apartment blocks

17 July, 2018 - 00:00

Beyond an acute awareness of elements such as context and the needs of its community, ODA New York’s brand DNA is earmarked, in particular, by a special dexterity with—or even mastery of—the city’s byzantine zoning code; a kind of sixth sense for navigating the various restrictions and regulations in a way that enables ODA to consistently challenge architectural convention. That zoning facility is on full display in the brand’s latest multifamily masterstroke. Indeed, located on NYC’s lower east side, 100 Norfolk quite literally turns convention on its head. Situated on a narrow lot between Delancey and Rivington Streets, Norfolk’s site would ordinarily dictate a fairly standard form: a planar rectangle which, per setback rules, would be constrained beyond a certain height, offering the best light and views to a limited few, likely at a premium. It’s a tired and inherently exclusive format, and one which ODA effectively eschews with one brazen question. Instead of locating the… continue

Blue Note Beijing Jazz Club by Chiasmus Partners. Inc | Bar interiors

17 July, 2018 - 00:00

The project is the first China branch of the age-old Jazz brand from New York City, the Blue Note Jazz Club. The site is the former American consulate to the Qing Dynasty, a landmark project in itself and just minutes of walk from the forbidden palace in Beijing. One is faced with the challenge of landing the face of New York cool jazz, in the capital of China, a city so full of Chinese history. The project takes place in the courtyard of this landmark complex, mostly underground with a grand stair entrance from the east. The procession of the space has a rhythm that was inspired as much by music as the hu-tong complex in the old city of Beijing, with long corridors, twist and turns and also a play between different volumes. Visitors are moved from the inner garden of the complex via a large set of staircases, slowly down to a entree lobby that has an attached jazz store / cafe. Then a right turn brings them through a long and narrow corridor, lined with a history time line of t… continue

Theresienstieg by Baid | Apartment blocks

17 July, 2018 - 00:00

Auf einem Grundstück in Hamburg-Uhlenhorst entstand ein viergeschossiges Wohngebäude mit sieben Wohneinheiten. Der maritime Charakter des Gebäudes entsteht durch die markanten, diagonalen Wand- und Brüstungsscheiben als Interpretation der weißen Segel auf der Alster. Vor- und Rücksprünge prägen das Wohngebäude und generieren für jede Wohnung weitläufige Terrassen. Jede Wohnung überzeugt durch einen individuellen Grundriss und verfügt über eine große Südterrasse sowie über zwei Balkone zur Nordseite. Das Penthouse wird von einer umlaufenden Terrasse umspielt. Ein umlaufendes Lichtband weitet sich in den Balkon- und Terrassenbereichen zu raumhohen Fensterelementen auf und segmentiert die Fassade horizontal. Baid continue

The Grid – DB Schenker by Baid | Hotels

17 July, 2018 - 00:00

In direkter Nachbarschaft zum Hauptbahnhof Essen wurde das in seiner Kubatur unverkennbare Projekt THE GRID realisiert. Das Gebäude wurde auf die individuellen Bedürfnisse des alleinigen Nutzers, der Schenker AG, hin geplant und entwickelt. Es bietet mit nahezu 31.000 Quadratmeter Bruttogeschossfläche, verteilt auf acht Büroetagen, Raum für 900 Arbeitsplätze. Zwei Tiefgaragenebenen halten 221 KFZ-Stellplätze vor. Die exponierte Lage, die außergewöhnliche Grundstückstiefe und die zweiseitige Einfassung des Grundstückes durch Hochhäuser (eines davon unterliegt dem Denkmalschutz) waren Herausforderung genug, um hier eine ebenso städtebaulich überzeugende wie gestalterisch angemessene Lösung zu entwickeln. Der aus zwei X-förmig angeordneten Punkthäusern entstandene Komplex behauptet sich an dieser Stelle und wirkt in seiner urbanen Erscheinung ebenso plausibel wie prägend. Die besondere Form des Grundrisses bietet trotz des verkehrstechnisch turbulenten Umfelds einen beruhigten Inn… continue

Placid Hotel / Restaurant Buckhuser Zürich by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The plane-like building volume can be interpreted as a solitary gesture. The orthogonal form of the plane plays off of the typologies present in the surrounding urban fabric, which is characterized by manufacturing plants. The diagonal relationships resulting from this strategy create the basis for the structure of the exterior spaces. The deaconry consists of a complex set of interrelated functions; this arose out of necessity in the coordination of the intended nursing and assistance programs, particularly in regard to the extensive infrastructure required to create the most possible synergies. As such, the program includes a palliative care facility, daycare, specialized medical facility, classrooms, service areas, and a hotel with a conference room, bar, and restaurant. A complex and efficient infrastructural core services these various functions. Some are finished with self-contained vertical circulation, allowing parallel and simultaneous operations to occur without causing… continue

Weisshorn Arosa by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The new construction of the summit restaurant as a landmark for Arosa, which fits convincingly into the magnificent mountain world and can be built quickly and easily in a difficult topographical location. The folded and folded building, positioned centrally on the mountain plateau, becomes part of the rock due to its sloping walls and sloping roof surfaces. The natural anodised aluminium coating, covering the entire building body as scaly skin, naturally blends into the rocky colouring of the surroundings. Due to its archaic form and materialisation it grows together with the natural landscape as a whole. The interior exudes the atmosphere of a cosy mountain house. The materials are simple, natural and warm: raw spruce on tops and walls, dark spherical yarn carpet on the floor, radiant bronze on the kitchen body. The interior experiences a staging through the Alpine panorama, which can be experienced in an exciting way via a surrounding band of windows. The construction was reali… continue

Youth Hostel Bern by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

Urban concept The name of the Marzili quarter on the Aare was first mentioned at the beginning of the 14th century. Today's quarter developed in the 19th to the middle of the 20th century. Its heterogeneous quarter structure consisting of rather small-scale individual buildings in the north and block edge as well as row buildings in the south lends the quarter its charming character. However, it is the proximity to the Aare and the opportunity to bathe in it, which is what makes the area on the former alluvial plain so special. Berne Youth Hostel is located on Weihergasse, the former course of the city stream that once flows into the Aare, the last building at the foot of the Aare slope. Peter Indermühle's ensemble, completed in 1955/56, and the impressive octagon form the entrance to the quarter. The octagon is in the foreground and the room tract of the youth hostel only contributes to the necessary narrowing. Architectural concept Peter Indermühle's buildings are adapted t… continue

Ferienhäuser Zumthor Leis by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

In the remote hamlet of Leis, just 1500 m above sea level, in the community of Vals Annalisa and Peter Zumthor built three timber cabins: the Oberhus, the Unterhus and the Türmlihus. The Oberhus is private, the Unterhus and the Türmlihus are used as vacation residences. Leis, which is situated 1,526 m above sea level, is the highest settlement occupied all year round inthe community of Vals. The people of Vals originally spoke Romansh. In the late Middle AgesGerman speaking Walsers settled in this area and cleared the trees from the mountainside terracessometime around 1300, having presumably found their way here via the Misox. In Mesocco, a small municipality in the Misox, there is a neighborhood called Leis. A Rhætian register of debtors from 1325 tells that there used to be two mayors in Vals: one Johannes de Valle and one Wilhelm Lampert de Leisa. At that time part of the population still spoke Rhaeto-Romanic and they mostly lived, like mayor Johannes, down in the valley near… continue

Naturmuseum St.Gallen by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The building of the Neues Naturmuseum St. Gallen extends the existing disposition of public buildings and facilities of the church St. Maria Neudorf and the Botanical Garden on the eastern edge of St. Gallen's city centre. In dialogue with the sacred presence of the Church of St. Maria and the functional expression of the buildings of the Botanical Garden, the Neues Naturmuseum positions itself as a building with representative character and modern, functional qualities. Due to the urban planning positioning and the stone materialisation, the museum building is perceived as a visual reference and representative point of orientation opposite Rohrschacherstrasse and the church complex. At the same time, it subordinates itself to the silhouette of the church and refers to the functional, reserved language of the buildings of the Botanical Garden with its outwardly visible roof structure. Together with the church and the botanical garden in the Neudorf area, the museum forms an urban ense… continue

Ustrietta Davos Munts Vattis by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The architectural office Capaul und Blumenthal from Ilanz has won the race for the conversion of the existing stable building on the lake. The winning project is called "Urezi" (storm) and convinced the jury at the time with its compact design and its construction made of the local materials wood and stone. The artificial bathing lake, which has been in existence since 1997, has become increasingly important within the Lugnez tourist offer and had to be redesigned due to the great popularity among bathers and holidaymakers. The terraced shores and barbecue areas are very popular in summer. "The building is one of the first important projects of the new municipality of Lumnezia", writes Mayor Duri Blumenthal in the official invitation to break ground for the new company building at the idyllic Lugnez bathing lake Davos Munts. A building that will serve as a cloakroom, sleeping room and small catering area for bathers, as the heart of the building will be the "Ustrietta", which means… continue

Jungfraujoch - Top of Europe Restaurant Bollywood by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

Authentic Indian food in the middle of the glacier panorama at 3,454 metres above sea level. With their extensive buffet of specialities, Indian chefs at the Bollywood Restaurant on the Jungfraujoch not only delight their compatriots, but also everyone who appreciates an exotic variety on the menu. And all this with a clear view of Europe's longest glacier. That too is Top of Europe. Source: https://www.jungfrau.ch/de-ch/jungfraujoch-top-of-europe Restaurationsbetriebe Jungfraujoch AG Eigergletscher Architects: Von Allmen Architekten AG Interlaken continue

Alpage Colombire by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

Situated between two historic stone buildings in an exceptional location, the new building is characterized by a volume of simple form and orthogonal plan, inserted into the ground and emerging at its two ends at different altitudes. Its size and orientation are precisely defined by the topography of the site. The upper "terrace", a former grazing area, retains its original character and size. The volumetric impact of the proposal on this remarkable site is reduced. It boils down to the appearance on the surface of the terrain of two mineral and precise forms, abstract and isolated borrowings of contextual scale. They design the accesses to the reception and activity room, and bring it natural light in a differentiated way. For its physical properties, concrete, here used in its simplest expression, has replaced stone. Both wall and roof, it expresses its multiple possibilities of use. The strong mineral expression becomes the dominant feature of the new construction and gives the buil… continue

St. Jodern Kellerei Visperterminen by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The extension of a 3-storey extension is the main intervention in the existing structure. A new centrally located access wing connects the existing building with the new building. A representative façade based on a vineyard is to create a new label. The solid base symbolizes the vine wall. The filigree structure of the superstructure represents the actual vine. A special lighting mood is staged at dusk. The new barrique cellar forms the heart of the St. Iodernkellerei. Over 150 oak barrels can be stored in the new barrique cellar. From the directly adjacent lounge area you can enjoy a view into the newly interpreted cove cellar. A new oak hall in the former barrique cellar invites for a cosy get-together. A work of art made of over 1500 wine bottles creates an almost sacred atmosphere. Glass splinters in the walls and specially hand-made glass-cast lamps round off the simplicity of the materialisation. Source: https://www.bauatelier12.ch/projekte/st-jodern-kellerei St. Jodern Kellerei… continue

Türelihus Valendas by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

History & Information The present appearance of the Türalihus goes back to the last extension of 1775. The tower was raised and the interior decorated with magnificent panelling and noble stoves. On the second floor, which together with the third forms the upper apartment, there is a stately, south-facing living room. It is equipped with a two-tone panel and a cube oven. At the back of the house there is another paneled parlour with rich paintings, which now serves as a dining room. On the south side of the attic there is a living room and an adjoining chamber, which now serve as bedrooms. In the small parlour next to the kitchen, a bathroom was installed, which invites to stay. Renovation The Ilanz architects Capaul & Blumenthal were responsible for the renovation. The original structure and unique character of the house had to be preserved: worn stone steps, sooty areas in the old kitchen, painted panelling and stoves in the rooms still bear witness to the time of its constructi… continue

Mariendom Hildesheim by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

UNESCO World Heritage Mariendom Hildesheim with Cathedral Museum Overall architectural concept | To mark the 1200th anniversary of the city, the cathedral and its annexes were extensively renovated and rearranged in their functional contexts. The release of the strong originality of the place, the typical spatial constellations of the ensemble as well as the positioning and experiencability of the unique valuable cultural treasures, artistic and ritual furnishings are the characteristics of the new arrangement. The complex measures within the individual buildings include the architectural reinterpretation of the rooms and materials, the liturgical and contemporary reorganisation of the cathedral, the axial repositioning of the cultural treasures (bronze door around 1015, baptismal font around 1322, Hezilorad chandelier around 1054, azelin chandelier around 1044, Christmas column from 993 - 1022) and the installation of a new bishop's crypt below the nave. The architectural conc… continue

Seminarkirche Erzbischöfliches Priesterseminar Paderborn by horgenglarus | Manufacturer references

17 July, 2018 - 00:00

The seminar church is located at right angles to the north-south passage of the newly created one between the old building of the seminary and the extension building. between the Leokonvikt and the seminary - and so already due to its location in particular exposed and excellent. The new building, which was developed over a longitudinal rectangular ground plan New building is inserted between the old building of the Leokonvikt on the north side and the at the same time in dark brick built extension building on the south side. From both it stands out from the outside - clearly exceeding the foyer in its height - as a white-plastered cuboids off. The flat-roofed new foyer with its slender columns is located on the north and south sides. glazed over the entire surface. It can be reached from Leostraße via a newly created staircase. To the south it opens up into the extensive gardens of the Seminary. When you enter the foyer, you will see the white plastered, cubically aus… continue

Silence House / First Design Studio

17 July, 2018 - 00:00
© Fariborz Alaghehband © Fariborz Alaghehband
  • Architects: First Design Studio
  • Location: Isfahan, Iran
  • Lead Architects: Mohammad Shamaeizadeh, Shirin Shariffar
  • Design Team: Amirhossein Tavakkoli, Mohammadsaeed Moavi, Hamid Hosseini, Shahab Shamaeizadeh
  • Area: 600.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Fariborz Alaghehband