Tian Han Cultural Park / WCY Regional Studio

5 days 22 hours ago
College of Art. Image © Li Yao College of Art. Image © Li Yao
  • Architects: WCY Regional Studio
  • Location: Changsha, Hunan, China
  • Architect In Charge: Chunyu Wei, Bin Huang
  • Design Team: Chang Lyu, Sheng Ouyang, Yuxing Wang, Zhichuan You, Ziwei Gu, Peng Fan, Chu Li, Wenhao Guo, Qin Li, Jianan Wang, Xinrui Dong, Tong Liu, Min Yang, Shuai Yin, Lijun Huang
  • Area: 12432.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Li Yao, Biao Hu(Digital Photography Studio), Jing Qi
ArchiWeb

Platform House / studioplusthree

6 days ago
© Brett Boardman © Brett Boardman
ArchiWeb

Cough-y House: Abandoned Cresson Tuberculosis Sanatorium

6 days 1 hour ago
[ By Steve in Abandoned Places & Architecture. ]

The abandoned Cresson Tuberculosis Sanatorium once housed TB patients seeking relief and recuperation amidst Pennsylvania’s rugged Allegheny Mountains.

Sanatoriums (not to be confused with sanitariums, San Antonio or Santeria) were the “in” thing back in the dark days before antibiotics. These collegial care homes away from home offered tuberculosis sufferers fresh air, bright sunlight and balanced nutrition – beneficial even if one wasn’t inflicted by “consumption”. Often located in mountainous or desert settings, sanatoriums also served to segregate the infected away from the uninfected… a time-honored practice applied to lepers and the mentally ill. Dude, harsh – welcome to the good old days!

read more

ArchiWeb

East Lake House / Robert Young Architects

6 days 6 hours ago
© Michael Moran © Michael Moran
  • Architects: Robert Young Architects
  • Location: Montauk, United States
  • Lead Architects: Robert Young, John Buckley, Justin Blejer
  • Area: 8473.0 ft2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Michael Moran
  • Project Team: Satoi Akimoto, Viktoria Rauter, Robert Deacon
  • Structural Engineering: Becker Engineering, Pc
  • Civil Engineer: D.B. Bennett P.E., Pc
  • Mechanical And Energy Engineer: Zeroenergy Design
  • General Contractor: Men At Work Construction Corp
  • Landscape Architect: Laguardia Design
  • Landscape Contractor: James C. Grimes Land Design
  • Audio Visual: Audio Interiors
  • Lighting: Tirschwell & Co
  • Main House: 4629 sqft
  • Guest House: 3844 sqft

    read more

ArchiWeb
ArchiWeb

Carlos Cachón

6 days 10 hours ago
Telegrama, no tuit A los agoreros apocalípticos que disfrutan siempre dibujando escenarios oscuros en que todo se desintegra y que, a la larga, como mucho sólo se cumplen en parte, tenemos que agradecerles que nos obliguen a plantearnos dichas emergencias. Y a buscar alternativas para unas caídas que finalmente nunca suelen ser abismos sino sólo … Continue reading Carlos Cachón
ArchiWeb

University Cultural Center Rogelio Salmona – First Phase / Rogelio Salmona

6 days 10 hours ago
© Maria Elvira Madrisan © Maria Elvira Madrisan
ArchiWeb

Chicago Approves bKL Architecture’s Three-Tower Master Plan for Lakeshore East

6 days 11 hours ago
Courtesy of bKL architecture Courtesy of bKL architecture

Where the Chicago River meets Lake Michigan, a pivotal node in Chicago’s cityscape, bKL Architecture has designed three towers along the waterfront, which connect the natural elements of the landscape with the urban center and neighboring communities.

The urban development is located at a prominent junction utilized by both pedestrians and automobiles; the site’s new master plan separates the two, providing seamless integration between the active green space surrounding bLK’s three towers and the lakefront.

read more

ArchiWeb

ZGF Reveals Google's New L.A. Office in Historic California Hangar

6 days 13 hours ago
Google Spruce Goose Hangar. Image Courtesy of ZGF Architects Google Spruce Goose Hangar. Image Courtesy of ZGF Architects

ZGF architects have completed Google's new L.A. office by transforming California's landmark Spruce Goose Hangar. Designed as a building-within-a-building, the project was built inside the seven-story, 750-foot-long historic wooden structure. The 450,000 SF, four-level design is sited between two existing Google properties, and the project aimed to unify the Playa Vista campus while bringing a new perspective to workplace through adaptive reuse.

read more

ArchiWeb

Very Low Energy House Halle / HASA - Architecten

6 days 14 hours ago
© Tim Van de Velde © Tim Van de Velde
  • Engineering: BALT Engineering
  • Energy Advisor: SVE Energy
© Tim Van de Velde © Tim Van de Velde

Text description provided by the architects. This very energy-efficient house (NEBverw 14,89 kWh/m²) is conceived as a series of interlocking, spacious rooms that, thanks to its meticulously placed windows, open up to its surroundings. Although designed for a dynamic 70-year-old, it is suited for a family of 4.

read more

ArchiWeb

Scandinavian Spaceship / Kvistad Design Studio

6 days 17 hours ago
© Lasse Fløde © Lasse Fløde
© Lasse Fløde © Lasse Fløde

Text description provided by the architects. Norwegian design studio Kvistad recently completed a major upgrade of Bakken & Bæck’s HQ office in Oslo. The unconventional office interior is a union of spaceage, futurism, and friendly Scandinavian forms.

read more

ArchiWeb

Chia Ching Mausoleum / Álvaro Siza + Carlos Castanheira

6 days 20 hours ago
© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG
  • Architects: Carlos Castanheira, Álvaro Siza
  • Location: Jin San District, New Taipei City, Taiwan
  • Portugal Office: CC&CB, Arquitectos
  • Local Architectural Team: WZWX Architecture Group (Stephen Wang, Chiou-Huei Lin, Wen-Wei Cheng, Jianfei Cheng)
  • Area: 180.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Fernando Guerra | FG+SG
  • Collaborators: Francesca Tiri, Luís Trigueiros Reis, João Figueiredo, Erica Musci, Pedro Afonso
  • Structure Engineering: Quanovation Construction Consultant Co., Ltd. (Bruce K.C Lee)
  • Contractor Representative: Ching-Zong Hsiao
  • Construction Management: Ding-Yu Fang + WZWX Architecture Group
  • Client: Chia Ching - Family Lin
  • Text: Carlos Castanheira

    read more

ArchiWeb

YounghanChung

6 days 21 hours ago
YounghanChung
Floating Cubes . Cheongju YounghanChung Architects . photos: © YounghanChung Architects . + space Upon leaving the city centre and passing through the suburbs, one often encounters a characteristic scene. This is the naked face of rapacious development, in which a verdant forest or a mountain slope has been razed, forming a stair-like hierarchy across … Continue reading YounghanChung
ArchiWeb
Checked
52 minutes 50 seconds ago
Subscribe to AA World Architecture News Feed feed